Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 

 

Nasza Misja

 
Farutex  jest wiodącym dystrybutorem żywności dla segmentu HoReCa w Polsce. Nasze Oddziały rozmieszczone są na terenie całej Polski: w Szczecinie, Zielonej Górze, Wrocławiu, Poznaniu, Warszawie, Gdańsku, Będzinie, Krakowie, Lublinie, Bydgoszczy, Łodzi, Olsztynie, Kołobrzegu, Kłodzku, Rzeszowie i Zakopanem. Wszystkie usytuowane są w miejscach umożliwiających łatwy dostęp do naszych obecnych i potencjalnych Klientów. 
 
Wierzymy, że nasz sukces zależy od satysfakcji naszych Klientów, dlatego szczególnie dbamy o jak najlepsze relacje z Klientami i o ich zadowolenie. Dokonujemy szerokiej selekcji produktów z ofert bardzo wielu dostawców, zarówno polskich jak i zagranicznych, dlatego oferujemy produkty, mające najszersze zastosowanie w gastronomii, produkty niosące dla Klienta możliwie najwięcej wartości dodanej. W dystrybucji artykułów spożywczych dla gastronomii opieramy się wyłącznie na własnym transporcie oraz zapleczu magazynowym. Pozwala nam to na zagwarantowanie naszym Klientom obsługi na najwyższym poziomie, której jakość w sposób ciągły mierzymy i staramy się udoskonalać, aby sprostać ich oczekiwaniom.
 
Chcąc zapewnić naszym Klientom najlepszą ofertę i jakość obsługi podejmujemy również inne działania w postaci importów, zleceń produkcji artykułów spożywczych wyłącznie na potrzeby Klientów i zgodnych z ich wymaganiami jakościowymi, stałej modernizacji floty transportowej i bazy magazynowej, a także wdrażanie systemu HACCP, zapewniającego bezpieczeństwo zdrowotne żywności.
 
Nasz Cel
 
Naszym celem jest utrzymanie pozycji lidera w zaopatrzeniu gastronomii w Polsce i powiększanie udziału w rynku, poprzez zapewnienie Klientom najwyższej jakości produktów oraz najwyższego poziomu obsługi.
 
Naszym Klientom oferujemy:
 
  • wysokiej jakości produkty od najlepszych producentów
  • stale rozwijaną i doskonaloną markę własną Cook Baza, zawierającą podstawowe i niezbędne w każdej kuchni produkty, cechujące się wysoką jakością i atrakcyjną ceną
  • czytelne warunki handlowe
  • możliwość składania zamówień pocztą elektroniczną, faksem, telefoniczne oraz za pośrednictwem naszych Przedstawicieli Handlowych
  • szybkie i regularne dostawy zamówionego towaru
  • doradztwo ze strony zespołu Doradców Kulinarnych (w tym doradztwo w kwestii właściwości produktów, doradztwo w zakresie produktów alternatywnych, propozycje poszerzenia asortymentu i surowców w celu wzbogacenia menu, gotowe przepisy kulinarne, szkolenia i  atrakcyjne pokazy gastronomiczne)
  • darmowe szkolenia w ramach projektu Akademii Kulinarnej w Warszawie, Krakowie i we Wrocławiu.
 
Nasze atuty:
 
  • ponad 20-letnie doświadczenie w zakresie dystrybucji żywności
  • oferta ponad 5 tysięcy produktów: mrożonych, schłodzonych, suchych i świeżych. Wiele z nich to produkty specjalistyczne, dedykowane do gastronomii i niedostępne w ofercie innych dostawców
  • wykwalifikowany i doświadczony zespół Sprzedawców i Doradców Kulinarnych
  • współpraca z największymi i najbardziej renomowanymi producentami żywności dla gastronomii
  • współpraca z renomowanymi producentami i dealerami specjalistycznych urządzeń gastronomicznych
  • Akademia Kulinarna - projekt szkoleniowo-doradczy, którego celem jest podnoszenie kwalifikacji i wymiana doświadczeń zawodowych wśród Szefów Kuchni i Kucharzy z całej Polski.