Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Jak przygotować lokal do ponownego otwarcia?
2020-05-18

Jak przygotować lokal do ponownego otwarcia?

Akcja – reaktywacja! Po dwumiesięcznej przerwie branża gastronomiczna na nowo otwiera swoje podwoje i zaczyna przyjmować gości. Podpowiadamy jak przygotować lokal i zadbać o bezpieczeństwo gości. Przygotowaliśmy autorski poradnik dla branży gastronomicznej, który w krótkiej formie zbiera wiele wskazówek dotyczących zachowania reżimu sanitarnego. Znajdziesz w nim porady związane z prowadzeniem biznesu, menu… więcej «
 
Jesteśmy gotowi!
2020-05-14

Jesteśmy gotowi!

Przez ostatnie dwa miesiące szczegółowo przyglądaliśmy się branży i przeobrażającym ją zmianom. Dzisiaj możemy powiedzieć – jesteśmy w pełni gotowi na funkcjonowanie w nowych realiach i obsługę klientów na najwyższym poziomie bezpieczeństwa. Jak działamy, co ulepszyliśmy? Zobaczcie na poniższej animacji: Pora na reaktywację gastronomii! #jesteśmygotowi więcej «
 
Wzywamy posiłki! Bidfood Farutex wspiera gastronomiczne akcje charytatywne
2020-04-07

Wzywamy posiłki! Bidfood Farutex wspiera gastronomiczne akcje charytatywne

Od samego początku gastronomia pełni ważną misję społeczną: zapewnia żywność społeczeństwu. Realizując potrzeby większych i mniejszych wspólnot (rodzin, mieszkańców miast, województw czy całego kraju), wnikamy głębiej w jego tożsamość, tworzymy preteksty do spotkań, porozumienia i przede wszystkim – nieodzownego wsparcia. Obecna sytuacja w kraju, tak trudna i niespodziewana, jest największym wyzwaniem… więcej «
 
Zamów produkty z dostawą do domu!
2020-03-26

Zamów produkty z dostawą do domu!

Jako dystrybutor żywności dla branży gastronomicznej funkcjonujemy na rynku od niemal 30 lat. W obecnej sytuacji postanowiliśmy jednak udostępnić możliwość zamówienia naszych produktów nie tylko profesjonalistom. Uruchamiamy sklep spożywczy online czynny 24/7! Więcej informacji znajdziesz pod adresem sklep.efarutex.pl.   więcej «
 
Działamy nieprzerwanie!
2020-03-20

Działamy nieprzerwanie!

Informujemy, że działamy nieprzerwanie, dbając o ciągłość dostaw oraz bezpieczeństwo naszych klientów i pracowników. Kontrolujemy stan zdrowia naszych magazynierów i kierowców, Dezynfekujemy powierzchnie biurowe, socjalne, magazynowe i pojazdy dostawcze, Zapewniamy pracownikom stały dostęp do środków myjących, dezynfekujących i rękawiczek ochronnych, Ograniczamy przyjmowanie gotówki i umożliwiamy płatności terminalem, Umożliwiamy pracę zdalną, ograniczamy… więcej «
 
Koronawirus a gastronomia. Jak sobie poradzić?
2020-03-18

Koronawirus a gastronomia. Jak sobie poradzić?

Epidemia koronawirusa, która dotknęła cały świat, szczególnie mocno odbija się na branży horeca. Restauracje, kawiarnie i inne lokale gastronomiczne chcąc dostosować się do wymogów rządu, postanowiły przejść na dowozy lub całkowicie się zamknąć. Wiemy, że wiele pytań dotyczących pracy w gastronomii pozostało bez odpowiedzi, dlatego chcemy pomóc odnaleźć się w tej… więcej «
 
Wsparliśmy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
2020-01-27

Wsparliśmy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

12 stycznia 2020 r. odbył się 28. finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W charytatywne granie i pomaganie zaangażowaliśmy się także i my, organizując wielkie gotowanie w trzech miastach. Przygotowania do finału zaczęliśmy w sobotę 11 stycznia. W gotowanie 1,21 tony bigosu zaangażowali się zarówno Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, jak i… więcej «
 
Trendbook horeca 2020 – dla Twojego biznesu
2019-12-18

Trendbook horeca 2020 – dla Twojego biznesu

  Jakie trendy gastronomiczne będą obowiązywały w 2020 roku? Pobierz specjalny trendbook horeca na 2020 r., który zawiera najnowsze trendy związane z gastronomią!   Restauracja, która chce iść z duchem czasu, musi śledzić to, co dzieje się na rynku gastronomicznym. Jakie produkty będą na topie? Wpływy jakich kuchni będą najchętniej poszukiwane… więcej «
 
Wspieramy przyszłych kucharzy
2019-11-22

Wspieramy przyszłych kucharzy

19 listopada w Nowej Soli odbyła się 5. edycja Targów Pracy i Edukacji. Wydarzenie skierowane było do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych, szkół średnich i zawodowych (również szkół gastronomicznych), ich rodziców oraz wychowawców, a także osób poszukujących pracy. W wydarzeniu uczestniczyli także Arkadiusz Korzeń i Michał Karadżow, Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex,… więcej «
 
Między tradycją a kreacją - pokaz Clémenta Bidarda
2019-11-13

Między tradycją a kreacją - pokaz Clémenta Bidarda

Od 6 do 8 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się trzy wyjątkowe pokazy kuchni francuskiej w wykonaniu Clémenta Bidarda. Szef Bidard zaprezentował 10 autorskich dań, opowiadając o składnikach, z których korzysta w swojej pracy, poszukiwaniu nowych połączeń smakowych i wykorzystywaniu różnych technik.  Clément Bidard należy do piątej generacji… więcej «