Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Dni otwarte nowej Akademii Kulinarnej Farutex w Krakowie
2019-03-14

Dni otwarte nowej Akademii Kulinarnej Farutex w Krakowie

W dniach 5-7 marca odbyły się dni otwarte krakowskiej Akademii Kulinarnej Farutex w nowej lokalizacji przy ul. Zabłocie 35. Goście mieli okazję zapoznać się z miejscem, w którym już niebawem odbywać się będą pokazy kulinarne, warsztaty, szkolenia produktowe i degustacje. Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex przygotowali poczęstunek: bufet zimny z przekąskami… więcej «
 
Pokazy barmańskie 1883 Maison Routin
2019-02-22

Pokazy barmańskie 1883 Maison Routin

29 i 30 stycznia w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się dwa pokazy pod hasłem „Szerokie zastosowanie syropów 1883 Maison Routin w miksologii. Przewodnikami po zaskakujących smakach koktajli byli Agnieszka Cieślar, złota medalistka Mistrzostw Świata Barmanów w Tallinnie w 2018 r. w kategorii „Long drink”, oraz Mihails Minckovskis, globalny ambasador… więcej «
 
AKF na Pucharze Świata w Zakopanem
2019-01-25

AKF na Pucharze Świata w Zakopanem

Po raz trzeci Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wspierali zespół Grzegorza Lelka z zakopiańskiej Krainy Smaku podczas obsługi cateringowej Pucharu Świata w skokach narciarskich. Dziennie kucharze wydawali blisko 1600 posiłków. Tegoroczne sportowe wydarzenia związane z Pucharem Świata w skokach narciarskich odbyły się w dniach 19-20 stycznia. Do Zakopanego wybrało się sześcioro… więcej «
 
Konkurs na kartkę świąteczną rozstrzygnięty!
2018-12-09

Konkurs na kartkę świąteczną rozstrzygnięty!

6 grudnia rozstrzygnęliśmy konkurs na kartkę świąteczną 2018. Udział mogły wziąć dzieci wszystkich pracowników Bidfood Farutex.   Do Działu Marketingu spłynęło aż 213 kartek – to absolutny rekord! Jeszcze raz gratulujemy dzieciom i ich zaangażowanym rodzicom.    W tym roku jury doceniło twórczość Leny, Marii i Mai. Rysunki ich autorstwa pojawiły… więcej «
 
Bidfood Farutex inspirował przez cały 2018 rok
2018-11-22

Bidfood Farutex inspirował przez cały 2018 rok

Tegoroczna edycja „Inspiracji Kulinarnych” – kolacji degustacyjnych organizowanych przez Bidfood Farutex – właśnie się zakończyła. Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex odwiedzili sześć miast. Tegoroczna edycja była trzecią z cyklu. W 2018 roku kolacje odbyły się w Zakopanem, Kudowie-Zdroju, Jeleniej Górze, Gorzowie Wielkopolskim, Zielonej Górze i Katowicach. W sześciu spotkaniach wzięło udział… więcej «
 
10-lecie Akademii Kulinarnej Farutex
2018-10-19

10-lecie Akademii Kulinarnej Farutex

Dokładnie 10 lat temu ruszyła Akademia Kulinarna Farutex. Projekt pomaga pogłębiać wiedzę, zdobywać kwalifikacje i wymieniać doświadczenia, goszcząc rocznie ponad 2 tys. profesjonalistów z branży gastronomicznej. Akademia Kulinarna Farutex to projekt szkoleniowo-doradczy, który firma Bidfood Farutex założyła z myślą o szefach kuchni, kucharzach, menadżerach czy właścicielach lokali. W ramach Akademii odbywają… więcej «
 
Dolnośląscy Szefowie Kuchni od kuchni
2018-08-17

Dolnośląscy Szefowie Kuchni od kuchni

Pod tą nazwą kryje się cykl pokazów organizowanych przez Bidfood Farutex w Akademii Kulinarnej Farutex we Wrocławiu. Do tej pory odbyły się trzy wyjątkowe spotkania. Kolejne pokazy zaplanowane są jesienią.   Cykl „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od kuchni” ruszył w 2017 r. Swoje autorskie menu zaprezentowali Marcin Bielec i Wojciech Harapkiewicz. Ostatnie… więcej «
 
Kuchnia nowoczesna z Natalie Jewell
2018-06-11

Kuchnia nowoczesna z Natalie Jewell

Od 6 do 8 czerwca w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się trzy wyjątkowe pokazy kuchni nowoczesnej w wykonaniu Natalie Jewell. Szefową kuchni, która współpracowała m.in. z Albertem i Ferranem Adrià, zaprosiła firma Bidfood Farutex. Natalie Jewell jest szefową kuchni i konsultantką kulinarną. Z wielokulturowego domu rodzinnego wyniosła miłość do… więcej «
 
Poznański oddział Bidfood Farutex z nową siedzibą
2018-04-19

Poznański oddział Bidfood Farutex z nową siedzibą

Od 9 kwietnia oddział Bidfood Farutex w Poznaniu funkcjonuje w nowej lokalizacji - przy ul. Pokrzywno 10B. Nowoczesny budynek mieści aż 10 doków załadunkowo-rozładunkowych i 3 tys. miejsc paletowych. Cały magazyn ma 3,2 tys. m kw. i mieści m.in. mroźnie, chłodnie oraz pomieszczenia dedykowane konkretnym produktom, takim jak świeże warzywa i… więcej «
 
Pokaz "Słodko-słony Debic" we wrocławskiej AKF
2018-03-16

Pokaz "Słodko-słony Debic" we wrocławskiej AKF

13 marca wrocławska Akademia Kulinarna Farutex zmieniła się w arenę słodko-słonych smaków - za sprawą Pawła Mieszały i Pawła Salamona, którzy na zaproszenie firmy Debic przygotowali specjalny pokaz dla klientów Bidfood Farutex. Szefowie kuchni prezentowali techniki kulinarne z wykorzystaniem produktów Debic, m.in. sposoby łączenia czekoladowych musów ze śmietanami o różnej zawartości… więcej «