Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Inspiracje Kulinarne 2017 zakończone!
2017-10-31

Inspiracje Kulinarne 2017 zakończone!

10 - tyle kolacji degustacyjnych pt. "Inspiracje Kulinarne" zorganizowała firma Bidfood Farutex. Jubileuszowa edycja odbyła się w Białymstoku i była ostatnią w 2017 roku. Formuła wydarzenia zakładała zaproszenie na elegancką kolację degustacyjną i gościnne przyjęcie klientów firmy - w wyjątkowy, bo uroczysty sposób. Cykl pt. "Inspiracje Kulinarne" rozpoczęliśmy we wrześniu 2016… więcej «
 
Dziczyzna z bliska - pokaz A. Szwackiego
2017-10-19

Dziczyzna z bliska - pokaz A. Szwackiego

W piątek 13 października w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbył się pokaz kulinarny Artura Szwackiego. W kuchni królowała dziczyzna – mięso z dzika, sarny i jelenia zostało zinterpretowane na nowo! W pokazie wzięli udział klienci Bidfood Farutex oddziału w Warszawie. W menu pojawiły się m.in. wędzony tatar z sarny, kiełbasa z… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne w Lublinie
2017-10-11

Inspiracje Kulinarne w Lublinie

27 września w Hotelu In Between pod Lublinem odbyło się pierwsze z dwóch jesiennych spotkań z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 właścicieli i managerów restauracji i hoteli z Podkarpacia i Lubelszczyzny. Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex zaserwowali autorskie, siedmiodaniowe menu, do którego nasz sommelier dobrał starannie wyselekcjonowane wina.… więcej «
 
Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody
2017-09-21

Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody

17 września Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Jakubowic, by przygotować specjalne menu dla gości Mistrzostw Polski w skokach przez przeszkody. Ciekawość przyciągnęła wielu widzów, dlatego Szefowie Kuchni zadbali również o ich zadowolenie kulinarne. Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody to jeździecka gala mistrzów. 17 września na parkurze w… więcej «
 
Dni Otwarte nowej siedziby oddziału w Lublinie
2017-08-30

Dni Otwarte nowej siedziby oddziału w Lublinie

Dni Otwarte nowej lokalizacji oddziału Bidfood Farutex w Lublinie za nami. 23 i 24 sierpnia siedzibę przy ul. Droga Męczenników Majdanka odwiedziło prawie 100 osób. Wszyscy odwiedzający mieli okazję zwiedzić oddział i miejsca, w których na co dzień towar jest przechowywany, kompletowany i pakowany. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się magazyny produktów świeżych,… więcej «
 
Oddział w Lublinie zmienił siedzibę!
2017-07-10

Oddział w Lublinie zmienił siedzibę!

Z wielką radością informujemy, że oddział w Lublinie zmienił siedzibę! Aktualny i jedyny poprawny adres to: ul. Droga Męczenników Majdanka 94, 23-125 Lublin Najważniejsze informacje? Ponad 4,8 tys. m2 magazynu, 4,6 tys. miejsc paletowych i 10 doków załadunkowo-rozładunkowych. To naprawdę nowoczesny oddział! Pierwszy towar wyruszył z nowego magazynu już 10 lipca.… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne w Warszawie
2017-06-12

Inspiracje Kulinarne w Warszawie

1 czerwca w Radisson Blu Centrum Hotel w Warszawie odbyło się czwarte spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 35 szefów kuchni i właścicieli restauracji i hoteli z Warszawy i okolic. Zobaczcie galerię zdjęć z tego wydarzenia! Fot. Miśko Collective więcej «
 
V Konkurs Gastronomiczny w Gorzowie Wielkopolskim - byliśmy tam!
2017-06-12

V Konkurs Gastronomiczny w Gorzowie Wielkopolskim - byliśmy tam!

7 czerwca w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim odbył się V Konkurs Gastronomiczny w ramach Festiwalu Lubuskich Smaków. Byliśmy tam i my - nie tylko wspierając i mocno kibicując młodym kucharzom, ale także dając specjalny pokaz. Arek Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, zaprezentował nowoczesne techniki kulinarne… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne w Szczecinie
2017-06-05

Inspiracje Kulinarne w Szczecinie

24 maja w Park Hotel w Szczecinie odbyło się trzecie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 szefów kuchni i właścicieli restauracji i hoteli ze Szczecina i okolic. Kolację degustacyjną, złożoną z ośmiu autorskich dań, przygotowało ośmiu Szefów Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex. Do menu nasz Sommelier… więcej «
 
Ryby i owoce morza – klasyka nie musi być nudna!
2017-05-12

Ryby i owoce morza – klasyka nie musi być nudna!

Ryby i owoce morza - klasyka nie musi być nudna! Pod takim hasłem 9 maja odbył się pokaz kulinarny w Akademii Kulinarnej w Warszawie. Bohaterem wydarzenia był Artur Szwacki, szef kuchni warszawskiego steakhouse Ed Red. Artur Szwacki, choć na co dzień pracuje z najwyższej jakości mięsem, tego dnia postawił na własne… więcej «