Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Poznański oddział Bidfood Farutex z nową siedzibą
2018-04-19

Poznański oddział Bidfood Farutex z nową siedzibą

Od 9 kwietnia oddział Bidfood Farutex w Poznaniu funkcjonuje w nowej lokalizacji - przy ul. Pokrzywno 10B. Nowoczesny budynek mieści aż 10 doków załadunkowo-rozładunkowych i 3 tys. miejsc paletowych. Cały magazyn ma 3,2 tys. m kw. i mieści m.in. mroźnie, chłodnie oraz pomieszczenia dedykowane konkretnym produktom, takim jak świeże warzywa i… więcej «
 
Pokaz "Słodko-słony Debic" we wrocławskiej AKF
2018-03-16

Pokaz "Słodko-słony Debic" we wrocławskiej AKF

13 marca wrocławska Akademia Kulinarna Farutex zmieniła się w arenę słodko-słonych smaków - za sprawą Pawła Mieszały i Pawła Salamona, którzy na zaproszenie firmy Debic przygotowali specjalny pokaz dla klientów Bidfood Farutex. Szefowie kuchni prezentowali techniki kulinarne z wykorzystaniem produktów Debic, m.in. sposoby łączenia czekoladowych musów ze śmietanami o różnej zawartości… więcej «
 
Nowe oblicze Akademii Kulinarnej Farutex w Warszawie
2018-02-27

Nowe oblicze Akademii Kulinarnej Farutex w Warszawie

Z początkiem marca swoje działanie wznowi Akademia Kulinarna Farutex w Warszawie. Nasze stołeczne studio kulinarne przeszło wizerunkowy lifting. Akademia Kulinarna Farutex w Warszawie przy ul. Annopol 4A została stworzona przy współpracy z Lorien Group. Studio przeszło gruntowną metamorfozę: wnętrze zyskało nowe kolory, a wyposażenie zostało dopasowane do potrzeb specjalistów i aktualnych… więcej «
 
Bezpieczna budowa oddziału w Poznaniu
2018-02-06

Bezpieczna budowa oddziału w Poznaniu

Nowo wybudowana siedziba oddziału w Poznaniu zdobyła nagrodę w konkursie „Buduj bezpiecznie 2017” organizowanym przez Państwową Inspekcję Pracy. Budowie hali magazynowej wraz z częścią socjalno-biurową przy ul. Pokrzywno 10A komisja przyznała drugie miejsce. Konkurs „Buduj bezpiecznie” Państwowa Inspekcja Pracy organizuje już od kilku lat. Jego celem jest upowszechnianie bezpiecznych i higienicznych… więcej «
 
Rebranding marki własnej Cook Baza
2018-01-26

Rebranding marki własnej Cook Baza

Odświeżenie marki własnej Cook Baza jest odpowiedzią na trendy i oczekiwania rynku Horeca. Nowe marki Cook Basic i Cook Premium łączy spójna stylistyka i łatwo rozpoznawalne znaki. Przez rebranding marki Cook Baza zależało nam na rozróżnieniu jakości bazowej i premium produktów dla gastronomii. W ten sposób powstały dwa nowe, łatwo rozpoznawalne,… więcej «
 
Bidfood Farutex w „Złotej Setce”
2017-12-27

Bidfood Farutex w „Złotej Setce”

17 grudnia w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyła się gala wręczenia nagród zwycięzcom i laureatom rankingu "Złotej Setki" - największych firm rolno-spożywczych w Polsce, organizowanego przez "Wprost". W klasyfikacji ogólnej Bidfood Farutex zdobył 55. miejsce. Ranking został przygotowany na podstawie analizy największych spółek w branży rolno-spożywczej. Pod uwagę były brane wskaźniki… więcej «
 
Rozstrzygnęliśmy konkurs na kartkę świąteczną
2017-12-18

Rozstrzygnęliśmy konkurs na kartkę świąteczną

Jak co roku w listopadzie ogłosiliśmy konkurs na kartkę świąteczną, w którym mogły wziąć udział dzieci wszystkich pracowników Bidfood Farutex. Do Działu Marketingu spłynęło aż 160 kartek.    Taki wynik to absolutny rekord! Dlatego jeszcze raz gratulujemy i z całego serca dziękujemy kreatywnym dzieciom i ich zaangażowanym rodzicom. Obrady jury trwały… więcej «
 
Autentyczna kuchnia włoska z Roberto Grandi
2017-11-28

Autentyczna kuchnia włoska z Roberto Grandi

22 i 23 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się pokazy autentycznej kuchni włoskiej w wykonaniu Roberto Grandi. Szef kuchni przyleciał do Polski prosto z Włoch na specjalne zaproszenie naszej firmy. Roberto Grandi to znawca i promotor kuchni włoskiej, oryginalnych włoskich receptur i doskonałej jakości produktów. Zamiłowanie do kuchni… więcej «
 
Bidfood Farutex nagrodzony za innowacyjność biznesową
2017-11-19

Bidfood Farutex nagrodzony za innowacyjność biznesową

16 listopada Paweł Świechowicz, członek zarządu Farutex Sp. z o.o., odebrał od Banku BGŻ BNP Paribas nagrodę w kategorii Innowacyjność Biznesowa. Bank nagrodził naszą firmę za wdrożenie w przedsiębiorstwie nowych usług - Akademii Kulinarnej Farutex. „Innowacyjny Klient Banku BGŻ BNP Paribas” - tak nazywa się konkurs banku BGŻ BNP Paribas, który… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne 2017 zakończone!
2017-10-31

Inspiracje Kulinarne 2017 zakończone!

10 - tyle kolacji degustacyjnych pt. "Inspiracje Kulinarne" zorganizowała firma Bidfood Farutex. Jubileuszowa edycja odbyła się w Białymstoku i była ostatnią w 2017 roku. Formuła wydarzenia zakładała zaproszenie na elegancką kolację degustacyjną i gościnne przyjęcie klientów firmy - w wyjątkowy, bo uroczysty sposób. Cykl pt. "Inspiracje Kulinarne" rozpoczęliśmy we wrześniu 2016… więcej «