Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody
2017-09-21

Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody

17 września Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Jakubowic, by przygotować specjalne menu dla gości Mistrzostw Polski w skokach przez przeszkody. Ciekawość przyciągnęła wielu widzów, dlatego Szefowie Kuchni zadbali również o ich zadowolenie kulinarne. Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody to jeździecka gala mistrzów. 17 września na parkurze w… więcej «
 
Dni Otwarte nowej siedziby oddziału w Lublinie
2017-08-30

Dni Otwarte nowej siedziby oddziału w Lublinie

Dni Otwarte nowej lokalizacji oddziału Bidfood Farutex w Lublinie za nami. 23 i 24 sierpnia siedzibę przy ul. Droga Męczenników Majdanka odwiedziło prawie 100 osób. Wszyscy odwiedzający mieli okazję zwiedzić oddział i miejsca, w których na co dzień towar jest przechowywany, kompletowany i pakowany. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się magazyny produktów świeżych,… więcej «
 
Oddział w Lublinie zmienił siedzibę!
2017-07-10

Oddział w Lublinie zmienił siedzibę!

Z wielką radością informujemy, że oddział w Lublinie zmienił siedzibę! Aktualny i jedyny poprawny adres to: ul. Droga Męczenników Majdanka 94, 23-125 Lublin Najważniejsze informacje? Ponad 4,8 tys. m2 magazynu, 4,6 tys. miejsc paletowych i 10 doków załadunkowo-rozładunkowych. To naprawdę nowoczesny oddział! Pierwszy towar wyruszył z nowego magazynu już 10 lipca.… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne w Warszawie
2017-06-12

Inspiracje Kulinarne w Warszawie

1 czerwca w Radisson Blu Centrum Hotel w Warszawie odbyło się czwarte spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 35 szefów kuchni i właścicieli restauracji i hoteli z Warszawy i okolic. Zobaczcie galerię zdjęć z tego wydarzenia! Fot. Miśko Collective więcej «
 
V Konkurs Gastronomiczny w Gorzowie Wielkopolskim - byliśmy tam!
2017-06-12

V Konkurs Gastronomiczny w Gorzowie Wielkopolskim - byliśmy tam!

7 czerwca w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim odbył się V Konkurs Gastronomiczny w ramach Festiwalu Lubuskich Smaków. Byliśmy tam i my - nie tylko wspierając i mocno kibicując młodym kucharzom, ale także dając specjalny pokaz. Arek Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, zaprezentował nowoczesne techniki kulinarne… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne w Szczecinie
2017-06-05

Inspiracje Kulinarne w Szczecinie

24 maja w Park Hotel w Szczecinie odbyło się trzecie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 szefów kuchni i właścicieli restauracji i hoteli ze Szczecina i okolic. Kolację degustacyjną, złożoną z ośmiu autorskich dań, przygotowało ośmiu Szefów Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex. Do menu nasz Sommelier… więcej «
 
Ryby i owoce morza – klasyka nie musi być nudna!
2017-05-12

Ryby i owoce morza – klasyka nie musi być nudna!

Ryby i owoce morza - klasyka nie musi być nudna! Pod takim hasłem 9 maja odbył się pokaz kulinarny w Akademii Kulinarnej w Warszawie. Bohaterem wydarzenia był Artur Szwacki, szef kuchni warszawskiego steakhouse Ed Red. Artur Szwacki, choć na co dzień pracuje z najwyższej jakości mięsem, tego dnia postawił na własne… więcej «
 
Wiosenne Inspiracje w Zielonej Górze
2017-05-04

Wiosenne Inspiracje w Zielonej Górze

Wiosna może zainspirować! Wie o tym Arkadiusz Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, który 26 i 27 kwietnia dał pokaz kulinarny z firmą Ulm-Neu-Ulm w Studiu Look&Cook w Zielonej Górze. Pokaz trwał dwa dni. Przez ten czas przez studio przewinęło się prawie 60 gości. Arkadiusz Korzeń służył radą, instruował i… więcej «
 
Welbilt z Farutexem, czyli wespół w zespół na Targach EuroGastro 2017
2017-04-28

Welbilt z Farutexem, czyli wespół w zespół na Targach EuroGastro 2017

Inspirowanie, promowanie innowacyjności, profesjonalizm – te idee, które przyświecają Akademii Kulinarnej od jej początków, zaowocowały wzorcową współpracą podczas Targów EuroGastro. Razem z firmą Welbilt Polska, wyznającą te same zasady, stworzyliśmy eksperckie stoisko pełne świetnego jedzenia i fachowego doradztwa. Międzynarodowe Targi EuroGastro 2017 odbyły się w dniach 5-7 kwietnia w Warszawie.… więcej «
 
Inspiracje Kulinarne w Gdyni
2017-04-24

Inspiracje Kulinarne w Gdyni

12 kwietnia w Hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront odbyło się drugie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 Szefów Kuchni i Właścicieli restauracji i hoteli z Trójmiasta i okolic. Spotkanie odbyło się w formie kolacji degustacyjnej przygotowanej przez ośmiu Szefów Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex. Podczas… więcej «