Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Trendbook horeca 2020 – dla Twojego biznesu
2019-12-18

Trendbook horeca 2020 – dla Twojego biznesu

  Jakie trendy gastronomiczne będą obowiązywały w 2020 roku? Pobierz specjalny trendbook horeca na 2020 r., który zawiera najnowsze trendy związane z gastronomią!   Restauracja, która chce iść z duchem czasu, musi śledzić to, co dzieje się na rynku gastronomicznym. Jakie produkty będą na topie? Wpływy jakich kuchni będą najchętniej poszukiwane… więcej «
 
Wspieramy przyszłych kucharzy
2019-11-22

Wspieramy przyszłych kucharzy

19 listopada w Nowej Soli odbyła się 5. edycja Targów Pracy i Edukacji. Wydarzenie skierowane było do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych, szkół średnich i zawodowych (również szkół gastronomicznych), ich rodziców oraz wychowawców, a także osób poszukujących pracy. W wydarzeniu uczestniczyli także Arkadiusz Korzeń i Michał Karadżow, Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex,… więcej «
 
Między tradycją a kreacją - pokaz Clémenta Bidarda
2019-11-13

Między tradycją a kreacją - pokaz Clémenta Bidarda

Od 6 do 8 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się trzy wyjątkowe pokazy kuchni francuskiej w wykonaniu Clémenta Bidarda. Szef Bidard zaprezentował 10 autorskich dań, opowiadając o składnikach, z których korzysta w swojej pracy, poszukiwaniu nowych połączeń smakowych i wykorzystywaniu różnych technik.  Clément Bidard należy do piątej generacji… więcej «
 
Ruszają prace projektowe nowego oddziału w Bydgoszczy
2019-10-22

Ruszają prace projektowe nowego oddziału w Bydgoszczy

  22 października br. podpisaliśmy umowę na wykonanie prac projektowych nowej siedziby oddziału w Bydgoszczy. Planujemy zakończyć budowę w drugiej połowie 2020 roku.   Umowę w siedzibie Wielkopolskiego Przedsiębiorstwa Inżynierii Przemysłowej podpisali Jarosław Turkowiak i Paweł Świechowicz, członkowie zarządu Bidfood Farutex, oraz Dariusz Stasik, prezes WPIP. Z firmą WPIP współpracowaliśmy w… więcej «
 
Budujemy nową siedzibę w Bydgoszczy!
2019-09-06

Budujemy nową siedzibę w Bydgoszczy!

2 września br. Bidfood Farutex podpisał umowę na zakup ziemi pod budowę nowej siedziby oddziału firmy w Bydgoszczy. Planowany oddział będzie najnowocześniejszym w Polsce. Umowę podpisali Jarosław Turkowiak i Paweł Świechowicz, członkowie zarządu Bidfood Farutex, oraz Andrzej Półgrabski, prezes Bydgoskiego Parku Przemysłowo-Technologicznego.  Na działce o powierzchni 1,8 ha powstanie najnowocześniejszy oddział… więcej «
 
Wsparliśmy fundację Dzieci Żywione Inaczej
2019-07-09

Wsparliśmy fundację Dzieci Żywione Inaczej

Fundacja Dzieci Żywione Inaczej przy Centrum Zdrowia Dziecka otrzymała 15 tys. zł od firmy Bidfood Farutex na zakup nowych pomp do żywienia pozajelitowego. Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR) to hasło, które szturmem wkroczyło do strategii firm w branży horeca. Bidfood Farutex również działa w tym zakresie, współtworząc akcje służące lokalnej społeczności –… więcej «
 
Witamy Argentynę!
2019-05-30

Witamy Argentynę!

Witamy Argentynę! 16 maja do rodziny grupy Bidfood dołączyła argentyńska Blancaluna. Siostrzana spółka, która działa od ponad 25 lat, planuje dynamicznie rozwijać swój rynek w branży foodservice. Gratulujemy! Blancaluna została założona przez rodzinę Picciafuoco na początku lat 90. Zajmuje się dystrybucją żywności suchej, chłodzonej i mrożonej do firm cateringowych, hoteli, restauracji… więcej «
 
Z wizytą w Bidfood Baltics
2019-05-30

Z wizytą w Bidfood Baltics

Na początku maja Bidfood Baltics, siostrzana spółka, która działa na terenie Litwy, Łotwy i Estonii, otworzyła swoją nową siedzibę z pierwszym w pełni wyposażonym magazynem w Kownie. Na hucznym otwarciu byliśmy i my – zobaczcie galerię zdjęć. 10 maja do Kowna wybrali się Paweł Świechowicz, członek zarządu Bidfood Farutex, i Paweł… więcej «
 
Akademia Łódzkich Szefów Kuchni
2019-04-18

Akademia Łódzkich Szefów Kuchni

10 kwietnia Akademię Kulinarną Farutex w Łodzi odwiedził Kamil Skrok, szef kuchni restauracji Powidok, z pokazem w ramach nowego cyklu „Akademia Łódzkich Szefów Kuchni”. Kolejne pokazy pod tym hasłem odbędą się latem. Kamil Skrok jest laureatem wielu konkursów kulinarnych i plebiscytów, kucharzem z wieloletnim doświadczeniem. Specjalizuje się w kuchni polskiej z… więcej «
 
Dni otwarte nowej Akademii Kulinarnej Farutex w Krakowie
2019-03-14

Dni otwarte nowej Akademii Kulinarnej Farutex w Krakowie

W dniach 5-7 marca odbyły się dni otwarte krakowskiej Akademii Kulinarnej Farutex w nowej lokalizacji przy ul. Zabłocie 35. Goście mieli okazję zapoznać się z miejscem, w którym już niebawem odbywać się będą pokazy kulinarne, warsztaty, szkolenia produktowe i degustacje. Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex przygotowali poczęstunek: bufet zimny z przekąskami… więcej «