Farutex
 
Więcej niż foodservice
 
 
 
Zamów produkty z dostawą do domu!
2020-03-26

Zamów produkty z dostawą do domu!

Jako dystrybutor żywności dla branży gastronomicznej funkcjonujemy na rynku od niemal 30 lat. W obecnej sytuacji postanowiliśmy jednak udostępnić możliwość zamówienia naszych produktów nie tylko profesjonalistom. Uruchamiamy sklep spożywczy online czynny 24/7! Obecnie działa wyłącznie nasz sklep z dostawą w Szczecinie i okolicach – znajdziesz go pod adresem sklep.szczecin.efarutex.pl. Niebawem otworzymy… więcej «
 
Działamy nieprzerwanie!
2020-03-20

Działamy nieprzerwanie!

Informujemy, że działamy nieprzerwanie, dbając o ciągłość dostaw oraz bezpieczeństwo naszych klientów i pracowników. Kontrolujemy stan zdrowia naszych magazynierów i kierowców, Dezynfekujemy powierzchnie biurowe, socjalne, magazynowe i pojazdy dostawcze, Zapewniamy pracownikom stały dostęp do środków myjących, dezynfekujących i rękawiczek ochronnych, Ograniczamy przyjmowanie gotówki i umożliwiamy płatności terminalem, Umożliwiamy pracę zdalną, ograniczamy… więcej «
 
Koronawirus a gastronomia. Jak sobie poradzić?
2020-03-18

Koronawirus a gastronomia. Jak sobie poradzić?

Epidemia koronawirusa, która dotknęła cały świat, szczególnie mocno odbija się na branży horeca. Restauracje, kawiarnie i inne lokale gastronomiczne chcąc dostosować się do wymogów rządu, postanowiły przejść na dowozy lub całkowicie się zamknąć. Wiemy, że wiele pytań dotyczących pracy w gastronomii pozostało bez odpowiedzi, dlatego chcemy pomóc odnaleźć się w tej… więcej «
 
Wsparliśmy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
2020-01-27

Wsparliśmy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

12 stycznia 2020 r. odbył się 28. finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W charytatywne granie i pomaganie zaangażowaliśmy się także i my, organizując wielkie gotowanie w trzech miastach. Przygotowania do finału zaczęliśmy w sobotę 11 stycznia. W gotowanie 1,21 tony bigosu zaangażowali się zarówno Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, jak i… więcej «
 
Trendbook horeca 2020 – dla Twojego biznesu
2019-12-18

Trendbook horeca 2020 – dla Twojego biznesu

  Jakie trendy gastronomiczne będą obowiązywały w 2020 roku? Pobierz specjalny trendbook horeca na 2020 r., który zawiera najnowsze trendy związane z gastronomią!   Restauracja, która chce iść z duchem czasu, musi śledzić to, co dzieje się na rynku gastronomicznym. Jakie produkty będą na topie? Wpływy jakich kuchni będą najchętniej poszukiwane… więcej «
 
Wspieramy przyszłych kucharzy
2019-11-22

Wspieramy przyszłych kucharzy

19 listopada w Nowej Soli odbyła się 5. edycja Targów Pracy i Edukacji. Wydarzenie skierowane było do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych, szkół średnich i zawodowych (również szkół gastronomicznych), ich rodziców oraz wychowawców, a także osób poszukujących pracy. W wydarzeniu uczestniczyli także Arkadiusz Korzeń i Michał Karadżow, Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex,… więcej «
 
Między tradycją a kreacją - pokaz Clémenta Bidarda
2019-11-13

Między tradycją a kreacją - pokaz Clémenta Bidarda

Od 6 do 8 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się trzy wyjątkowe pokazy kuchni francuskiej w wykonaniu Clémenta Bidarda. Szef Bidard zaprezentował 10 autorskich dań, opowiadając o składnikach, z których korzysta w swojej pracy, poszukiwaniu nowych połączeń smakowych i wykorzystywaniu różnych technik.  Clément Bidard należy do piątej generacji… więcej «
 
Ruszają prace projektowe nowego oddziału w Bydgoszczy
2019-10-22

Ruszają prace projektowe nowego oddziału w Bydgoszczy

  22 października br. podpisaliśmy umowę na wykonanie prac projektowych nowej siedziby oddziału w Bydgoszczy. Planujemy zakończyć budowę w drugiej połowie 2020 roku.   Umowę w siedzibie Wielkopolskiego Przedsiębiorstwa Inżynierii Przemysłowej podpisali Jarosław Turkowiak i Paweł Świechowicz, członkowie zarządu Bidfood Farutex, oraz Dariusz Stasik, prezes WPIP. Z firmą WPIP współpracowaliśmy w… więcej «
 
Budujemy nową siedzibę w Bydgoszczy!
2019-09-06

Budujemy nową siedzibę w Bydgoszczy!

2 września br. Bidfood Farutex podpisał umowę na zakup ziemi pod budowę nowej siedziby oddziału firmy w Bydgoszczy. Planowany oddział będzie najnowocześniejszym w Polsce. Umowę podpisali Jarosław Turkowiak i Paweł Świechowicz, członkowie zarządu Bidfood Farutex, oraz Andrzej Półgrabski, prezes Bydgoskiego Parku Przemysłowo-Technologicznego.  Na działce o powierzchni 1,8 ha powstanie najnowocześniejszy oddział… więcej «
 
Wsparliśmy fundację Dzieci Żywione Inaczej
2019-07-09

Wsparliśmy fundację Dzieci Żywione Inaczej

Fundacja Dzieci Żywione Inaczej przy Centrum Zdrowia Dziecka otrzymała 15 tys. zł od firmy Bidfood Farutex na zakup nowych pomp do żywienia pozajelitowego. Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR) to hasło, które szturmem wkroczyło do strategii firm w branży horeca. Bidfood Farutex również działa w tym zakresie, współtworząc akcje służące lokalnej społeczności –… więcej «